Kommunicera - Gävleborgs Informationsförening

Texter, SEO och Google?

Publicerad: 13/11, 2020

Texter, SEO och Google?

SEO står för Search Engine Optimize, eller sökordsoptimering och är överskriften för det arbete som sker för att synas bättre på Google. En av de viktigaste delarna är texternas innehåll och struktur. Sedan ett par år ställer Google allt högre krav – vilket i sin tur ställer högre krav på skribenterna.

Johan Hummelgård (Skribentus) har arbetet som SEO-skribent i elva år och följt utvecklingen. Han har vid flera tillfällen gästbloggat inom ämnet och höll en kurs på Medborgarskolan i Gävle under våren 2020 med detta tema. Kvällens föreläsning kommer till hälften att handla om textens betydelse inom SEO och till hälften förklara den kontext som även påverkar texterna synlighet. Ta gärna med exempel på webbplatser och texter så kan vi titta på dem tillsammans. Vad kan göras bättre för att en få högre placeringar på Google – och hur mäts det?

Dag: tisdag den 17 november 2020

Tid: 17.30-19.00

Plats: Clarion hotell Winn, Gävle.

Anmäl dig senast söndag den 15 november till helena.carlsson@sandvik.com

Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar. Som medlem kan du bjuda med dig en gäst. Vid utebliven avanmälan debiteras du 100 kr eftersom vi vill lämna plats till andra deltagare. Avanmälan ska ha inkommit till oss senast 12.00 dagen innan föreläsningen.

Varmt välkommen önskar Kommuniceras styrelse!

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK