Kommunicera - Gävleborgs Informationsförening

Mentorer 2013-2014

Marie-Louise Andersen

Gävle Kommun, Kulturkommunikation

Marie-Louises egna ord om sig själv och sin roll som mentor:

Jag arbetar idag som informationschef på Kultur & Fritid i Gävle kommun. Det är ett fantastiskt roligt jobb! Vi ansvarar för biblioteken, konserthus, symfoniorkester, konsthall, idrottsanläggningar, konsumentvägledning, lov–och lägerverksamhet, Fjärran Höjderbadet, gasklockorna, Hemlingby och massor av andra populära verksamheter i Gävle kommun.

Jag och fyra medarbetare arbetar som en intern kommunikationsbyrå åt dessa verksamheter. Allt ska paketeras och kommunikationsplaneras efter mål och verksamhetsplaner för att få en röd tråd i arbetet. Det innebär att vi gör trycksaker, annonser, driver webbplatser, arbetar i olika sociala medier, har kontakt med media och turistorganisationen. Självklart arbetar vi med intern kommunikation som nyhetsbrev, intranät, ledningsgrupp och utbildning för att nämna några exempel.

Jag har arbetat här i 12 år, på SJ:s informationsavdelning i 10 år och på Korsnäs infoavdelning i ett år. På SJ var jag både pressjour och gjorde interntidningen till flera tusen medarbetare och reste en hel del. På Kornäs arbetade jag främst med intern kommunikation och besöksverksamhet. Jag är utbildad fil kand i kommunikationsvetenskap med statsvetenskap, svenska, juridik på Stockholms och Uppsala universitet. Jag har också gått Poppius Journalistskola.

Marie-Louise Andersen

Marie-Louise Andersen

Heléne Tapper

Sandvik AB, Intern kommunikation, Koncernkommunikation

Helénes egna ord om sig själv och sin roll som mentor:

Jag har arbetat med kommunikation inom multinationella koncerner de senaste 15 åren och arbetar idag med kommunikativt stöd åt koncernledningen inom Sandvik AB. De senaste åren har jag främst arbetat med strategiska projekt och förändringsprogram, samt utvecklat strategier och riktlinjer för internkommunikation.

För övrigt så har jag även erfarenhet av chefscoaching, mediakontakter, kriskommunikation och produktion av interna och externa publikationer.

Jag tycker att det är viktigt att vi kommunikatörer delar med oss av vår kunskap och våra erfarenheter, och ser till att vår profession blir mer synlig i organisationerna. Därför har jag varit med och startat upp och drivit Kommunicera sedan hösten 2004.

Att få chansen att vara mentor ser jag som en härlig utmaning. Jag kommer inte alltid att ge dig svaren, men jag kan vara ditt bollplank, ställa frågor och få dig att reflektera över olika lösningar. Ser också fram emot att få en inblick i ditt yrkesliv och dina utmaningar. Min förhoppning är att våra möten ska generera goda idéer och inspiration till oss båda.

Heléne Tapper

Heléne Tapper

Madelene Wadelius

WSI WebAnalys, Digital Marknadsföring

Madelenes egna ord om sig själv och sin roll som mentor:

Jag driver eget företag på franchisebasis, är certifierad digital marknadsförare och hjälper företag med marknadsföring på nätet. Mitt företag arbetar bland annat med online annonsering, sökmotoroptimering, internetmarknadsföring, webbanalyser, konkurrentanalyser, seminarier webinars, rådgivning, mobil marknadsföring, mobila hemsidor, kampanjer, e-handel och e-utbildning. WSI är världens största nätverk av internetkonsulter.

Har tidigare arbetat som informatör på Peab Sverige och har studerat marknadsföring (MBA) på Hawaii, men arbetar numera i Sverige. Basen är Gävle, men företaget har också ett kontor i Stockholm. Digital marknadsföring är också möjligt att arbeta med var jag än befinner mig i världen. Inom sociala medier finns många olika typer av nya jobb.

Är aktiv som ordförande i Alderholmens företagarförening som samarbetar med bl. a Brynäs företagarförening, Thorén Business School och näringslivsavdelningen på Gävle Kommun. Har även uppdrag som ambassadör för kvinnors företagande i Gävleborgs län. Nätverkar mycket, både inom Sverige och internationellt.

Jag ser fram emot att vara mentor och dela med mig av mina erfarenheter.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK